Каяк под наем – удоволствие навътре от брега

Има дни, които текат по-бавно от обикновено, защото са напоени с много приятни моменти. Дни, в които ти идва направо да се разтечеш от удоволствие, защото си направил с тялото си нещо по-различно от това просто да потънеш във виртуалния свят зад монитора с течни кристали.

Накратно, денят започна със следния туит: “Сутрин, рано, кафе, панталон, маратонки, кола, каяк, Искър, здраво гребане… върховното изживяване”

Срещаме се с момчетата от Воден хоризонт в 10.00 ч. След около час и нещо сме натоварили 2 каяка и катерим към язовир Искър. Не може да имаш търпение, зеленината още повече те кара да си мечтаеш за едно хубаво гребане. След малко лутане намираме точния път към нещо, което знаем, че трябва да прилича на Плажа.

Хоп, миг след това сме по каяците, с туптящи сърца и нетърпеливо очакване за гледката извън залива. Да не мислите, че е много лесно да се гребе. Ту те заливат вълни, ту вятърът се завърта, ту се разминаваш на косъм с някой изпувал на повърхността дънер. Но всичко е супер – няма миг колебание или страх. Само жажда за приключение.

След около час, в които предимно каяк-партньора ми Марто гребе, а аз се помайвам, разпускам, пляскам из водата и зяпам поразителната природа, и сме на около 3 км. от старта, се прицелваме в една лагунка отсреща. Трябва да минем още 4 км дотам, защото разцъкваме на зиг-заг, борим се с вълничките и недостатъчното си умение да гребем. Все пак сме начинаещи.

Минаваме ги и след още час, ето ни в лагуната. Няма какво да ви разказвам колко е красиво, какви птици има, как може да мернеш плаха кошута, как дишаш… Просто трябва да се изживее. И след кратък отдих потегляме обратно.

Едно от най-важните неща във водата сякаш дори не е умението да плуваш, а чувството за ориентация. Ако това ви чувство не е много услужливо, по-добре носете компас 😉 Не че в Искър може да се загубиш, но винаги е добре да знаеш къде отиваш.

Взимаме разтоянието наобратно за не повече от час, вече сме хванали техниката и даже ни е малко. Слизаме от каяците, а краката ни трепетят, земята под тях се движи, а сърцата ни пълни с радост. Обещах си тази година да излизам навън. Е, началото е поставено 😉

Ето и малко видео:

Advertisements

4 thoughts on “Каяк под наем – удоволствие навътре от брега

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s