Излез навън

Обещанието ми за тази година беше да излизам малко повече навън – сред природата, по реки, планини, писти, моренца и полянки. Обещах си, че няма да седя много много пред компютъра, а ще възстановя попрекъснатата връзка с живота извън София. Вече месец и половина от първата година на второто десетилетие от първия век от 21-то столетие след Новата ера, аз не спазвам съвсем обещанието си, но отдавам този частичен fail само на лошото време. (Частичен, защото рядко, но все пак понякога, играя тенис на маса и ходя на сауна…)

И по този повод, често се случва да завиждам на хората, които живеят извън големия, тъмен, опушен, горящ боклука си за отопление град. Имам чувството, че въпреки заплахата от безпределна скука, която може да те затисне в ъглите на малкото населено място, хората, които все още не са мигрирали в София, живеят далеч по-добре и се вълнуват от едни по-истински емоции.

Та, окрилена от зимни обещания и мързело-пропита до втръсване жажда за адреналин, се захванах да търся не друго, а “приключенски програми”. Търсенето не беше кой знае колко трудно, но в следствие на него попаднах на стотици сайтове. Захванах се да звъня на десетки телефони, за да събера най-добрите предложения. Някои казаха, че е несериозно да се интересувам от оферти за един-двама човека (а аз все пак не търся оферти за тийм-билдинг). Други посрещнаха радушно ентусиазма ми да изхарча някой друг лев за пролетна телесна разтуха. Тук няма да правя реклама на сайтове, защото още не съм опитала нищо, но в крайна сметка ще споделя неподозираните за мен изненади, предлагани на българския туристически пазар и то на сравнително достъпни цени.

Обичам пещерите – оказва се, че не е никак трудно и скъпо да подариш ваучер за организирано приключение в родните пещери. За около 60 лв, може да намерите приключенска програма и да разгледате няколко български пещери + екипировка.

Само бях чувала термина “виа ферата” – но всъщност това е екстремен преход по скален участък с въжена екипировка. Тази услуга също е сравнително евтина за екстремното изживяване, което обещават.

Рафтингът също е нещо, което бих искала да опитам тази пролет. Струма в Кресненското дефиле около отбивката за Разлог е най-доброто място в България. Каякат е другото нещо, което сме планирали за лятото – трябват ти силни ръце, жилетка и много желание за гребане. Пък да видим.

Но засега ще трябва да се задоволя с градския пейзаж и с монотонните му физически удоволствия. За колело на мен ми е още рано, та затова от другата седмица ще гледам да възобновя народните танци. Защото няма нищо по-яко от едно здраво шопско хоро, от което сърцетото ти се разлюлява – от енергия и удоволствие.

Та така – здрав дух в здраво тяло. Спортувайте и се обичайте. 🙂 Ще се видим навън…

Advertisements

5 thoughts on “Излез навън

 1. Аз пък имам една малка тайна мечта – да мога да пея 🙂

  Не знам това в каква връзка го казвам, сетих се покрай хората май

  Сега като стане топличко, ще има да излизаш доста

 2. И аз искам да мога да пея 😉 Казваш го, за да се правиш на радев-бот. 🙂 Да, чакам топличкото с нетърпение вече, а и за да можем да пием биричка в Южния парк 😉

 3. Аз съм от избягалите от София.. Когато изляза на разходка в полето виждам смога над София… няма такава гадост

 4. Таня, искрено приветствам това твое решение и ти пожелавам да се насладиш максимално на нашата прекрасна природа, особено малкото местата, които все още стоят недокоснати от хората.

 5. Хихи, Ева, знаем за теб и за страхотното място, на което живееш и много ти завиждаме.

  Пар, вярно си ни е прекрасна природата. Само трябва и да я пазим. Мерси за това включване

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s